19 juni 2023
Geplaatst door Desiree

Het grootste verschil tussen nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw is dat er bij nieuwbouw woningen geen gas meer wordt aangesloten. Nieuwbouwwoningen worden voorzien van all-electric verwarming bijvoorbeeld een warmtepomp. Hierbij wordt alleen elektriciteit gebruikt voor het verwarmen (en koelen) van ruimtes en water. 

Het herenhuis Opaal wordt voorzien van vloerverwarming op elke verdieping (in bijna alle ruimten) aangesloten op de warmtepomp, een zogenaamde WKO-installatie (Warmte- en KoudeOpslag). Deze installatie zorgt bovendien voor heerlijke koeling tijdens de huidige warme zomers, nu een hittegolf meer regel dan uitzondering is!

Duurzaam en energiezuinig
In financieel opzicht is duurzaamheid  voordelig en aantrekkelijker dan ooit. Aangezien de hypotheekrente en energieprijzen gestegen zijn, is het slim om u te verdiepen in een nieuwbouwwoning. In de basis verschillen de hypotheekrente voor een nieuwbouwwoning en een bestaande woning niet van elkaar. Maar het totale plaatje van de vaste lasten bij een duurzame nieuwbouw woning is gunstiger. 

Een ander bijkomend voordeel is dat vanwege goede isolatie in het dak, de gevel en vloer de woning minder warmte nodig heeft om op een constante temperatuur te blijven. En vergeet niet het grote aantal zonnepanelen op het dak, die zorgen voor zonne-energie. Dat heeft ook een gunstig effect op de energierekening!