... aan het woord

Marian de Lange
Klant

Marian de lange
Klant

Priscilla Ammerlaan
Klant

Priscilla Ammerlaan
Klant

Natascha van der Sman
Klant

Natascha van der Sman
Klant

Aniek Ajanaku
Klant

Aniek Ajanaku
Klant

Interview Marian de Lange

Heerlijk gevoel in mijn droomhuis

Marian de Lange (45) woont sinds december in een fraaie hoekwoning op Villapark Eikelenburgh. "Het geeft een heerlijk gevoel om hier te wonen", zegt ze. "Mijn huis heeft een warme en sfeervolle uitstraling die past bij een villapark waar woningen in de stijl uit de dertig jaren staan. Op het moment dat je hier de wijk in komt rijden, dan vind je de ouderwetste details terug uit de jaren dertig. Het doet me denken aan de Haagse wijk Marlot van vroeger".

Marian de lange

"Villapark Eikelenburgh heeft echter net dat stukje extra", vervolgt Marian, die als senior operator werkzaam is in de verzekeringsbranche . "Zodra je de brug over gaat, kom je in een soort dorpje terecht met plezierige en gezellige mensen. Het 'ons kent ons'- gevoel is dan ook aanwezig. Er heerst een prettige sociale controle. Tal van gezinnen zijn hier dan ook komen wonen. Het is daarom goed dat er een aparte speelplaats wordt gebouwd. We mogen meedenken over het ontwerp van het binnengebied. Dat wordt bijzonder op prijs gesteld."

Ervaringen

Marian de Lange heeft goede ervaringen met AM en de betrokken makelaars. "De nieuwsbrief van AM gaat regelmatig rond", aldus Marian. "Hier staan bijvoorbeeld de huisregels van het villapark in vermeld en hoe we moeten omgaan met het afval en de tuintjes. Ik heb mijn huis gekocht via Corine Juffermans van Olsthoorn Makelaardij. Ze heeft mij perfect begeleid. Via de Open Dag leerde ik Mike Breuker van AM kennen. Prima kerel. Ik wilde graag een hoekhuis hebben met een statige uitstraling. Aan deze verwachting is in alle opzichten voldaan. De warmte en sfeer zijn bijzonder. Ik val niet op strakke huizen."

Stijlvol

Het is inderdaad opvallend dat Marian de Lange haar huis stijlvol heeft ingericht. Er is sprake van ruime kamers, zowel beneden als op de eerste verdieping. Door het hele huis zit vloerverwarming. Tevens is het huis goed afgewerkt. De mooi tuin kenmerkt zich door diverse groenstroken."Het voordeel van dit project is dat je zelf veel keuzes hebt en de begeleiding uiterst professioneel is", concludeert Marian. "Ik kan daarom iedereen aanraden om zich eens door AM te laten informeren. Het is een droomhuis geworden. Van een etagewoning ben ik naar een tussenwoning gegaan en nu ben ik dus hier terechtgekomen. Dromen zijn dus geen bedrog."

Marian de Lange (45) werkt als senior operator in de verzekeringsbranche.

Deel dit interview:

Interview Priscilla Ammerlaan

Binnenkijker Rhijnauwen

WIE: Priscilla Ammerlaan (39, schooldirecteur Schipluiden) en Gertjan Knoester (40, program-manager in Rotterdam) met hun dochters Sofie (7) en Lynn (5) WAAR: sinds augustus 2016 in Rijswijk IN: een twee-onder-een-kapwoning in Villapark Eikelenburgh

Alles heeft meegewerkt

Als je de fonkelnieuwe twee-onder-een-kapwoning van Priscilla en Gertjan binnenstapt dan heb je niet het gevoel dat ze er pas een kleine drie maanden wonen. Priscilla: ‘Vijf weken na oplevering zijn we verhuisd. En we hebben het huis, op de keuken na, casco laten opleveren. We hadden dus een strakke planning. Dat is aan mijn man; die is program-manager en dat heeft hij thuis ook doorgevoerd. Maar dan moet alles natuurlijk nog wel meewerken! En dat deed het gelukkig. Mede door de opstelling van aannemer BAM. Die was heel flexibel en we konden veel in het huis kijken tijdens de bouw. De aannemer was zelfs zo vriendelijk om hun wc in het weekend open te laten toen wij nog even zonder zaten.’

Ik ben alleen maar positief

"Ons laatste huis stond in Delft waar ik met pijn in het hart weg ging. Maar dat wat wij wilden (grotere, zonnige tuin en een oprit voor onze caravan) konden we in Delft niet krijgen. Toen deze mogelijkheid in Rijswijk zich voordeed, en we voor de zekerheid wél nog een zonnestudie hebben laten doen, wisten we zeker dat het dit huis ging worden. Het is een spannend huis met veel hoekjes en aparte ruimtes, een hele diepe tuin en vrij uitzicht over een plantsoen aan de voorkant. En Rijswijk is perfect! Boodschappen doe je in de Boogaard, de kinderen zitten in Wateringen op school en je zit zo op de snelweg. En hier achter in de Hoekpolder kun je heerlijk hardlopen."

Priscilla Ammerlaan

Het klopt allemaal

"Dit is ons vierde nieuwbouwhuis. Je eerste nieuwbouwhuis koop je vaak gewoon zoals het is. Wat ervaringen later, weet je goed wat je wil. Vooral Gertjan is slim in dingen bedenken. Zo hebben we boven de helft van een kamer opgeofferd voor een grote inbouwkast die vanaf de overloop bereikbaar is. De overgebleven slaapkamer kreeg er zo een gezellig hoek bij waar de kinderen nu heerlijk spelen. En we hebben ook meteen een tweede douche op zolder aangelegd. Maar onze grote trots in huis is wel het visgraat parket met zwarte bies. Ook dat was een idee van mijn man. Ik moest er even aan wennen en het was een hele klus maar het is zo gaaf geworden!"

Beter een goede buur dan een verre vriend

"Omdat we het zo getroffen hadden met onze buren in Delft, vond ik het heel spannend of het hier ook weer zou klikken. AM organiseert veel voorafgaand aan de oplevering. Zo kom je je nieuwe buren telkens tegen. Dat is echt een voordeel van nieuwbouw: je zit allemaal in hetzelfde schuitje, je begint allemaal 'from scratch'. En dat schept een band. We hadden meteen een whatsapp-groep en wisselden ideeën met elkaar uit. Het is ook zeker mijn tip voor elke nieuwbouwkoper: ga naar de bijeenkomsten van AM, maak er tijd voor om je nieuwe buren te leren kennen. En samen kun je makkelijker dingen regelen zoals bijvoorbeeld de schutting."

En zo kwam het voor Priscilla in Rijswijk ook weer helemaal goed. "Toen we net waren verhuisd, stonden er meteen zes meisjes voor de deur die wilden spelen. En met de buren hebben we al lekker gebarbecued, we kunnen de babyfoon bij elkaar kwijt en vorige week zaten we hier allemaal op de oprit, wijntje erbij en hebben we pizza’s besteld. Ja, dit is gewoon goed!"

Deel dit interview:

Interview Nick van Rooij

Dit huis heeft alles wat op ons verlanglijstje stond

Nick van Rooij en Marjolein Derks gaan samenwonen in eengezinswoning in project Façade

Nick van Rooij (22) en Marjolein Derks (22) gaan voor het eerst samenwonen en pakken dat meteen groots aan: ze kochten een ruime en energiezuinige eengezinswoning in nieuwbouwproject Façade in Deurne, waar ze allebei vandaan komen.

Toen Marjolein en Nick aan hun omgeving vertelden dat ze gingen samenwonen, vond iedereen dat zo leuk dat ze regelmatig tips kregen over te koop staande huizen. Zo kwamen ze ook in aanraking met nieuwbouwproject Façade. “We gingen eerst voor een huurwoning en dachten niet meteen aan kopen”, zegt Marjolein. Toen kopen toch een optie werd, hebben ze nog even naar bestaande bouw gekeken. “Ik ben immers redelijk handig”, vertelt Nick. “Maar we werken allebei fulltime. Een verbouwing kan zo een jaar tot anderhalf jaar duren. Dat hoeft nu niet. Dit is nieuwbouw. Dit huis heeft alles wat we op ons verlanglijstje hadden staan: voldoende slaapkamers, een zolder, een tuin en een leuke en kindvriendelijke wijk eromheen.”

Nick van Rooij

Buitenkansje

Ze maakten een afspraak met de makelaar voor een intakegesprek, kregen informatie over de kosten en het aanzien van het project en waren na dat eerste gesprek meteen overstag. “Dit was echt een buitenkansje”, vertelt Nick. “We wonen straks vlak bij het station en allerlei andere voorzieningen. Bovendien is de rente laag en we realiseerden ons dat de maandelijkse lasten voordeliger zouden zijn als we kochten.’ Even twijfelden ze. Zou het treinstation niet voor geluidsoverlast zorgen? “Dicht bij een station wonen is fijn, maar je wilt niet de hele dag treinen horen.” Volgens Nick blijkt dat erg mee te vallen. “Alle muren zijn van beton, we hebben driedubbel glas en ook nog eens geluidswerende wanden op de slaapkamer. Zonder meubels hoor je het eigenlijk al niet, en mét meubels zal het huis straks minder hol klinken. Dan hoor je er waarschijnlijk helemaal niks meer van.’

Indeling laten aanpassen

Om er helemaal hun eigen huis van te maken, hebben ze de indeling een beetje laten aanpassen. “We hebben straks drie slaapkamers en een grote zolder. Daarnaast wilden we vloerverwarming, een trapkast en een grotere cv-ketel. Dan kunnen we douchen en tegelijkertijd afwassen, zonder warm water te verliezen.” Er valt ook nog wat te klussen; het stel laat de wc casco opleveren. “We wilden een hangend toilet. Die plaats ik zelf. Zo kunnen we ook de woonkamervloer laten doorlopen tot in de wc.”

Jong en hip

Tot nu toe is alles vlekkeloos verlopen, vindt het stel. “We waren ook verbaasd over hoe snel de hypotheek was geregeld”, zegt Nick. “Daarna hoefden we niet lang na te denken over deze stap.” Hun toekomstige buren hebben ze inmiddels ontmoet tijdens een kijkdag. “Dat was één grote verrassing en meteen vanaf het begin heel gezellig”, aldus Marjolein. “Iedereen was erg benieuwd en betrokken.” Marjolein en Nick denken dat hun nieuwe woonplek een hippe buurt wordt, waar straks veel jonge mensen wonen. “Wij hebben zelf een kinderwens en met drie slaapkamers en een grote zolder is daar genoeg ruimte voor. Ook de wijk is kindvriendelijk, met allemaal groenstroken, speeltuinen en basisscholen. Het wordt een plek waar we nog lang zullen wonen”, aldus Nick

Nick werkt als tekenaar/werkvoorbereider bij Jetstone. Marjolein werkt als verpleegster bij het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond.

Deel dit interview:

Interview Bart van den Akker

Een nieuwbouwhuis is op de langere termijn voordeliger

Bart van den Akker kiest in tweede instantie voor nieuwbouw, in project Façade

Een jonge buurt op een centrale locatie met een tuin op het zuiden. Zomaar een paar redenen waarom Bart van den Akker (26) een tussenwoning heeft gekocht in nieuwbouwproject Façade in Deurne. Maar ook de voordelen van nieuwbouw speelden mee bij Barts keuze. "Je hebt minder onderhoud, je loopt minder risico op allerlei verborgen gebreken en je kunt zelf zaken als je keuken, vloer en sanitair uitkiezen."

Bart, werkzaam als docent en logistiek adviseur, is geboren en getogen in de wijk St. Jozefparochie, waar ook zijn ouders nog steeds wonen. "Toen ik begon met zoeken, wist ik in ieder geval dat ik in Deurne wilde blijven", zegt hij. In het begin van zijn zoektocht keek hij naar bestaande bouw, maar uiteindelijk besloot hij voor nieuwbouw te gaan. "Want een nieuwbouwhuis is op de lange termijn voordeliger", legt Bart uit. "Je hebt minder onderhoud en je loopt minder risico op allerlei verborgen gebreken."

Bart van den Akker

Liefde op het tweede gezicht

Hoewel Bart al langer wist van nieuwbouwproject Façade, had hij aanvankelijk geen interesse. "Ik kreeg pas belangstelling voor dit project toen ik in gesprek raakte met vrienden en kennissen die er gingen kopen.". Bart stelde hen allerlei vragen, over hoe het verkooptraject is gegaan, waar ze hun informatie vandaan hebben gehaald en hoe ze eventuele opties, zoals een uitbouw, hebben geregeld. "Naarmate ik meer te weten kwam, begon het bij mij steeds meer te kriebelen." Voor Bart was de prijs een belangrijke factor, maar ook de ligging, de architectuur, de tuin op het zuiden en de energiezuinigheid van de woningen. "Ik bezocht een informatiemiddag, ging langs bij de makelaar en toen ging het eigenlijk heel snel."

Naar eigen smaak inrichten

In november vorig jaar was alles rond en over enkele weken ontvangt Bart al de sleutels van zijn nieuwe huis. "Ik heb vrij laat de knoop doorgehakt, waardoor ik niet meer kon kiezen uit de verschillende opties voor bijvoorbeeld badkamerstijlen. Ik vond de standaardoplevering vrij eenvoudig en besloot daarom het huis casco op te laten leveren. Dan kan ik het nog naar eigen smaak inrichten. In plaats van voor meerwerk zou je kunnen zeggen dat ik voor minderwerk heb gekozen", vertelt Bart lachend.

Positieve ervaring

Alles bij elkaar vond Bart het een positieve ervaring. "De communicatie voorafgaand aan de koop ging heel goed, maar erna duurde het soms iets langer om contact te krijgen. Er komt in zo’n traject veel op je af en je moet ook veel regelen. En soms weet je echt niet meer waar bijvoorbeeld de stopcontacten en de aansluitingen voor de keuken zouden komen. Maar het was zeker positief." Concrete toekomstplannen in zijn nieuwe huis heeft Bart niet. "Ik weet niet hoe lang ik er blijf wonen. Dat ligt nog vrij open allemaal. Maar het is een leuke wijk die aantrekkelijk is voor jonge mensen, met scholen in de buurt en van alles binnen handbereik. Bovendien ben je binnen vijf minuten in het dorp. Ik ben er in ieder geval klaar voor."

Bart van den Akker werkt bij Hogeschool Fontys als docent en is tevens adviseur bij KennisDC Logistiek Limburg.

Deel dit interview:

Interview Karin van der Weerden

Ontwerpteam Tasveld

Karin van der Weerden is lid van het ontwerpteam Tasveld. Samen met Leon Konings, Marieke Hilbrand, Corinne de Wit, Marc Werts en Melanie van Bussel heeft ze zich afgelopen jaar bekommerd om de inrichting van het Tasveld. Het Tasveld verrijst tegenover het Deurnese station en wordt doorsneden door een fietspad dat geflankeerd wordt door een rij bomen. Ook slingert er een wandelpad door de groenstrook met twee wadi’s, bankjes een speelheuvel en gevarieerde beplanting.

Karin: “Vanwege de natte periode na de jaarwisseling is het project wat vertraagd, maar de bedoeling is dat het Tasveld rond de zomervakantie gerealiseerd is. De benaming Tasveld herinnert aan de tijd dat op deze locatie steenfabrieken stonden. Van eind 18de eeuw tot 1976 was dit het geval. Het Tasveld was het veld waar de bakstenen ‘opgetast’ te drogen werden gelegd. Overigens verwijzen alle nieuwe straatnamen in dit gebied naar de vroegere steenfabrieken.

Karin van der Weerden

Speeltoestellen en wadi’s

Als ontwerpteam hebben we mee mogen denken over de invulling van het Tasveld. Voor ons was belangrijk dat het een open geheel zou worden, zodat er makkelijk toezicht is te houden op, onder andere, de speeltoestellen. De speeltoestellen hebben we zelf uit mogen zoeken, daar was een budget beschikbaar voor gesteld. Op het Tasveld komen ook twee wadi’s. Een wadi is de Arabische naam voor een vaak droogstaand rivierdal, maar is ook de afkorting voor Water Afvoer Door Infiltratie. Een wadi is als een bufferings- en infiltratievoorziening die functioneert als overstort en er, onder andere, voor zorgt dat het grondwater wordt aangevuld.

Inrichting

Op het moment worden het Tasveld en de omgeving ingericht. Dit geeft wel wat overlast, maar we krijgen er veel voor terug. De eerste 22 woningen zijn inmiddels opgeleverd en wanneer het Tasveld klaar is ziet het gebied er al heel anders uit. Vanaf een tekening is het nogal abstract en is het niet eenvoudig je je er een voorstelling van te maken. Gaandeweg krijgt het gebied nu letterlijk en figuurlijk vorm.

Bijdrage

Wanneer het project klaar is zit het werk voor ons erop. Maar ik kan me voorstellen dat wij, als bewoners van het gebied, samen met de toekomstige bewoners een bijdrage leveren aan het onderhoud van het Tasveld. Bij de inrichting is er rekening mee gehouden dat het onderhoud niet al te intensief is. Dit zou een stimulans moeten zijn om wat hand- en spandiensten te verrichten en tevens kweekt het verbondenheid met en verantwoordelijkheid voor dit nieuwe stukje Deurne.”

Deel dit interview:

Interview Jozef en Gon Hendriks

Het Stationsplein zag er toen heel anders uit.

Op de ingemetselde eerste steen van café-zaal Stationzicht aan de Spoorlaan staat te lezen: geplaatst door Henk Kuijpers 7-2-1969. Vijf jaar later neemt het echtpaar Jozef en Gon Hendriks Stationzicht van de familie Kuijpers (Huiberen Heintje) over. Op 1 oktober dit jaar doen Jozef en Gon, na 42 jaar, de deur voor de laatste keer op slot. De locatie wordt herontwikkeld in het kader van het Spoorzoneproject.

Jozef Hendriks is 28 jaar wanneer hij en Gon in augustus 1974 Stationzicht overneemt. Het Stationsplein zag er toen heel anders uit. Het oude witte station stond er - zonder bovenverdieping – nog en de Tramstraat liep destijds van de Stationsstraat helemaal tot aan de Oude Liesselseweg. Jozef: “In het begin was er nog geen terras en parkeerplaats. Het terras hebben we in 1975 aangelegd en de parkeerplaatsen kwamen er in 1976. In dat jaar werd ook het huidige station gebouwd.

Jozef en Gon Hendriks

Hotel

We hadden toen ook nog hotelkamers en een van die kamers werd bewoond door Klaas Vogel, een Groninger die bij Van Driel en Van Dorsen werkte. Klaas namen we dus met de inboedel over van de vorige uitbater. Vanaf de allereerste dag liepen de zaken goed. We waren net een dag bezig toen een bedrijf belde om te vragen of we 17 mensen konden huisvesten tot februari 1975. Gon: “Het waren lange dagen, ’s ochtends om vijf uur eruit en dan vaak tot twee uur ’s nachts werken.”

Bedrijvig plein

Door de jaren heen hebben Jozef en Gon het Stationsplein flink zien veranderen; het oude station maakte plaats voor een nieuw, er werd een appartementencomplex gebouwd. Vroeger heerste er flink wat bedrijvigheid op het plein; tegenover Stationzicht lag hotel Goossens, er was een benzinepomp, een taxibedrijf en een garage. Het verkeer van en naar het station nam in de loop der jaren fors toe, zeker toen Deurne een intercitystation werd. De verkeerssituatie rond het station is jarenlang behoorlijk gevaarlijk geweest, maar met de nieuwe inrichting van het plein en door de aanleg van een grote parkeerplaats aan de overzijde van het spoor is het Stationsplein een oase van rust. Jozef: “Het is een mooi en rustig plein geworden. Over iedere vierkante meter is nagedacht en dat kun je zien.”

Waardevolle herinneringen

In de bijna halve eeuw van zijn bestaan is er in Stationzicht geschiedenis geschreven. Veel verenigingen hadden en hebben er hun thuis. Het nieuwe Stationsplein is klaar voor de toekomst en herbergt daarbij ook nog eens heel veel mooie en waardevolle herinneringen.

Deel dit interview:

Interview Natascha van der Sman

Verrassende ontwerpen in Villapark Eikelenburgh.

Natascha van der Sman (41) was aanwezig op de bijeenkomst van projectontwikkelaar AM om de ontwerpen voor het centrale hof in Villapark Eikelenburgh te bekijken. "Het zijn drie totaal verschillende en verrassende ontwerpen", reageert Natascha, die een gezin met drie kinderen heeft.

Natascha van der Sman
Foto: Natascha van der Sman bekijkt de optie van één van de ontwerpen.

"Mijn eerste keus viel op het plan 'Model Chique Engels'. Ik vond dit weliswaar leuk en speels, maar ik moet wel in m’n achterhoofd houden dat ik zelf op het park uitkijk. Mede daarom spreekt het model 'Holland Klassiek' mij het meeste aan. Op de lange termijn is het onderhoud het beste te doen en blijft het ook in een mooie staat. Als je daar op uitkijkt, behoud je dus het mooie uitzicht".

Natascha heeft voor een woning op villapark Eikelenburgh voor de uitstraling en de ruimte. "De rust is hier heerlijk", vertelt Natascha. "We komen uit de wijk Ypenburg. Het werd ons daar te vol. De uitstraling van de jaren dertig heeft eveneens in onze keuze meegespeeld om hier een woning te kopen. Ik ben trouwens blij dat de ontwikkelaar het toestaat dat we als bewoners mee kunnen denken. Ik ben namelijk een betrokken bewoner die de uitstraling bijzonder belangrijk vindt. Daarbij houd ik niet van een rommelige omgeving. Met deze opties is dat zeker niet het geval. Kortom, Villapark Eikelenburgh voldoet volledig aan onze verwachtingen".

bron: www.voorburgsdagblad.nl

Deel dit interview:

Interview Aniek Ajanaku

Wonen in Villapark Eikelenburgh bevalt uitstekend.

In Villapark Eikelenburgh aan de Sir.Winston Churchillaan in Rijswijk werd een bijkomst voor de bewoners gehouden. Projectontwikkelaar AM heeft een enquete gehouden om de wensen van de bewoners en kopers te inventariseren. Op basis van deze input heeft bureau Wissing drie inrichtingen ontworpen die donderdagavond gepresenteerdwerden. Tientallen bewoners kwamen dan ook een kijkje nemen en luisterden met veel aandacht naar de uitleg van alle mogelijkheden.

Aniek Ajanaku
Foto VD: Aniek en Maurice met hun jongste dochter zijn blij met hun nieuwe huis in Villapark Eikelenburgh

"Het zijn aansprekende opties", reageert Aniek Ajanaku (35) die samen met haar partner Maurice (36) een huis in villapark Eikelenburgh heeft gekocht. "Mijn eerste indruk is dat er veel groen aanwezig is. "Ik vind het ‘t mooiste als je naar de natuurlijke uitstraling kijkt. Dit spreekt me bijzonder aan. Aangezien onze kinderen nog heel jong zijn, hoop ik dat er faciliteiten voor kleine kinderen komen. De reden dat we hier zijn gaan wonen? We wilden graag nieuwbouw, want er waren in ons oude huis regelmatig mankementen zoals lekkages. Ik ben daarbij gecharmeerd van de jaren dertig stijl die je hier terugvindt. Dit was dus een perfecte oplossing. Het bevalt ons dan ook uitstekend. We komen uit Den Haag".

"Ik was even bezorgd dat ik het 'stadse' ging missen van een tram en winkel voor de deur, maar dat is me allemaal honderd procent meegevallen", vervolgt Aniek. "Vanaf ons nieuwe huis zit je echter zo bij de winkels. We zijn daarom ook bijzonder blij met deze locatie".

bron: www.voorburgsdagblad.nl

Deel dit interview:
Top
Ik heb belangstelling  Ik heb belangstelling

Robert Kuiper
Frisia Makelaars
Javastraat 1
2585 AA 'S-GRAVENHAGE
070-3420101
nieuwbouw@frisiamakelaars.nl

Robert Kuiper

Hugo Janssens
Makelaardij Wvk BV
Parkweg 319
2271 BD VOORBURG
070-3861210
info@wvk.nl

Hugo Janssens

Corrine Juffermans
Olsthoorn Makelaars
Santiagosingel 1
2548 HN 'S-GRAVENHAGE
070-3084656
nieuwbouw@olsthoornmakelaars.nl

Corrine Juffermans
Ligging van het project